Perinnesauna

Free

Perinteinen hirsisauna tarjoaa lempeän lämpöiset tai kipristävän kuumat löylyt. Melkein 4 metriä pitkälle ylälauteelle mahtuu mukavasti 8 henkeä. Saunan takkatupa tarjoaa lisäksi tunnelmalliset tilat vilvoitteluun ja seurusteluun.  Vuokraukseen sisältyy pyyhkeet, pesuaineet (shampoo, hoitoaine, saippua) sekä laudeliinat. Käytämme ekologisia tuotteita.

Lisäpalveluna perinnesaunan yhteydessä on mahdollisuus vuokrata myös Rosbackan palju. Palju lämmitetään valmiiksi saunojille.

 

 

 

Lisäpalvelut

Osasto: Product ID: 838

Kuvaus

Rosbackan saunan on rakentanut tilan viimeisten asukkaiden Emil ja Gunnar Bergströmien isä Emil Bergström. Sauna on rakennettu sotien jälkeen noin 50-luvun taitteessa. Saunalla on aina ollut tärkeä rooli tilalla, saunassa on peseydytty, pesty vaatteet, hoidettu sairauksia, synnytetty ja juhlittu. Sauna on ollut myös tilan ainut lämpimän veden lähde aina tähän päivään saakka.

Vaikka saunan rooli on ollut iso ja tärkeä, ei se saunana ole ollut kummoinen. Tarina kertoo, että veljeksistä kumpikaan ei varsinaisesti tykännyt saunasta ja suuntasivatkin usein saunomaan joko naapureille tai katriinakoskelle. Saunan lauteet olivat korkeat ja kapeat, kiuas valtavan suuri ja isotöinen lämmittää ja betonilattia kylmä jalan alla. Veljekset olivat molemmat pitkiä ja ensimmäisen kerran saunaan astuessamme mietimmekin, että miten herrat ovat itsensä lauteille taiteilleet. Sauna lämpesi viimeisen kerran Gunnarin ja Fransin toimesta 80 luvun loppupuolella.

Olemme remontoineet saunan kunnioittaen vanhan saunan tunnelmaa, mutta uudistaneet saunaa juuri sen verran, että lauteilla on mukava olla, löylyt ovat tasaiset ja lattia on lämmin jalan alla.

 Tervetuloa pakenemaan arkea  Rosbackan tunnelmalliseen perinnesaunaan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Perinnesauna”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *